Фото: Маја Јаневска- Илиева

Падна снег на планините, сонцето го стопи, водата надојде во реките и го повлече со себе ѓубрето од сите диви депонии.

Во Вардар пловат пајките и вежбаат избегнување на пластичните шишиња, канти, играчки, кеси и сѐ друго што завршило во претходно засушените речни долови.

Фото Маја Јаневска – Илиева
Фото: Маја Јаневска – Илиева