Фото: Горан Анастасовски

Нашата алпака Фелиција стана мајка по вторпат, соопштија од скопската Зоолошка градина.

Фото: Горан Анастасовски

Тоа значи дека алпаката Дина, родена во 2021 година, доби сестра.

Фото: Горан Анастасовски

За младенчето се грижи целата фамилија на алпаки, истакнуваат од зоолошка.

Фото: Горан Анастасовски

Новиот жител на зоолошка го фотографираше нашиот колега Горан Анастасовски.