Фото: Твитер

Сообраќајот во Скопје попладнево беше блокиран со колони возила речиси три часа.

Сообраќајната полиција го регулираше сообраќајот додека семафорите беа исклучени на дел од крстосниците, а возилата стоеја во место и по еден час.

Центарот за управување со кризи на Скопје соопшти дека попладнево на повеќето сообраќајници е забележан поголем метеж на возила.

Згора, на раскрсницата кај трговскиот центар „Мавровка“ се случи и сообраќајна незгода во која учествуваа пет возила, а четири лица беа повредени.