Фото: Принт-скрин

Обраќањето на премиерот Димитар Ковачевски во Собранието едвај се слушаше, оти ечеа труби и свирчиња при вториот денешен обид да почне седницата за францускиот предлог.

И покрај вревата, премиерот Ковачевски не се откажа и зборуваше на говорницата, а не се откажа ниту опозицијата.

Пратениците без прекин свиреа и трубеа, попречувајќи го говорот на премиерот.

Од јачината на звукот едвај се слушаше што говори Ковачевски, но тој не го прекина говорот и продолжи да зборува и покрај силните свирежи.

Додека Ковачевски се обидуваше да го заврши говорот, дел од пратениците од власта се држеа за глава и ги покриваа ушите.

Пратениците од опозицијата, пак, држеа транспаренти во рацете и го критикуваа францускиот предлог.