Фото; Кабинет на претседател

Шефот на државата Стево Пендаровски одговори на обвинувањата на Милков. Во интервју за Топ Тема, кое ќе се емитува утре, му возвраќа дека „тој не ја познава историјата, бидејќи дека на Голи оток не се одело зашто некој бил Македонец или Бугарин, туку дали си за Тито или за Сталин“.

На обвинувањата на Милков дека македонскиот претседател ги прикрива политиките на државата за дискриминација на македонските Бугари, Пендаровски со одговор: Дајте докази!