Со поткуп од 1000 денари, кандидат за советник, барал лице со избирачко право во Македонска Каменица да гласа за определена политичка партија.

Основното јавно обвинителство Делчево, денеска извести дека постапува по примено известување дека вчера, во штаб на политичка партија во Македонска Каменица, кандитат за советник дал 1000 денари на лице со избирачко право за да гласа за определена политичка партија.

Јавен обвинител издал насоки и се преземаат дејствија за прибирање докази и податоци, информираа надлежните.