Вицепремиерот за европски прашања, Фатмир Битиќи, на неговиот фејсбук профил денеска објави дека е позитивен на коронавивусот. 

Битиќи не присуствуваше на прес-конференцијата по повод 100 дена Влада од здравствени причини. Тој во објавата напиша дека се чувствува стабилно и има благи сипмтоми.