Во последните 24 часа, во Србија биле регистрирани 579 новоинфицирани со коронавирус од 8.209 тестирани лица, додека тројца пациенти починале.Во моментов има 530 пациенти во болница, додека 24 се на апарати за дишење.

Од почетокот на епидемијата, тестирани се вкупно 1.271.455 лица, додека 786 луѓе починале.Повеќето од новозаразените во последните 24 часа – 286 се од Белград, што е повеќе од 49 проценти од вкупниот број на заразени.