Од понеделник спортската „Арена“ ќе се користи како ковид-болница во која ќе има 500 болнички кревети и сите услови за прием на заразените. Ортопедската клиника на Бањица ќе биде вратена во Ковид системот и ќе биде пак ковид-болница, најави министерот за здравство Златибор Лончар.

Следна болница која ќе стане ковид-болница е онаа во Пожаревац. Тој апелираше до граѓаните да се придржуваат до мерките.