Маж од Словенија ги собори сите рекорди во примањето вакцина против коронавирусот примајќи неверојатни 23 дози.

Зад неговиот рекорден број примени вакцини не стои страв од инфекција, но, како што пишуваат словенечките медиуми, вакцините за пари ги примал во име на други луѓе.

За да ја примите вакцината против коронавирусот во Словенија, доволно е да покажете картичка за здравствено осигурување без фотографии.

Ова не е единствениот случај бидејќи порталот „Свет 24“ претходно објави информација за Словенец што шест пати бил вакциниран.