Фото: „Нова Македонија“

Како одговор на многубројните коментари и реакции во врска со неговата претходна колумна во „Нова Македонија“ за автокефалноста на Македонската православна црква, митрополитот повардарски Агатангел, уште еднаш, во интерес на целата македонска јавност, се навраќа на ова за нас извонредно битно прашање.
Во исклучително конструктивен и аргументиран обемен осврт, насловен „Маршот на фанариотите“, митрополитот Агатангел дава јасен одговор на неколку клучни прашања што беа проблематизирани во реакции и ставови на засегнатите.

Колумната прочитајте ја во викенд-изданието на „Нова Македонија“ (16-17 март 2024 година)