Крушевската корија најубава во есен на Сотир Габелоски – ФОТОГРАФИЈА НА НЕДЕЛАТА

Крушевската корија најубава во есен на Сотир Габелоски е изборот за фотографија на неделата на „Нова Македонија“.
– Фотографијата е направена на патот кон манастирот „Св. Преображение“ и ски-терените и токму овој дел прикажан на истата е највпечатлив во есен заради пожолтените лисја кои го обиколуваат патот – вели авторот.

Утре ќе биде отпечатена на цела страница во печатеното издание на „Нова Македонија“.

Крушевската корија најубава во есен / Фото: Сотир Габелоски

📸 „Нова Македонија“ секоја недела избира фотографија на неделата 👇
📇 Фотографијата секој вторник, на цела страница, ќе се објавува во печатеното издание и на веб-страницата на „Нова Македонија“.
➡ Вашите авторски фотографии може да ги испраќате на [email protected]
➡ Насловот на мејлот треба да биде ЗА ФОТОГРАФИЈА НА НЕДЕЛАТА.
➡ Фотографијата треба да е со димензии 2.000 x 3.000 пиксели (ориентација портрет) и тешка до 3 мегабајти.
➡ Во мејлот треба да напишете име и презиме, наслов на фотографијата и краток опис, кои ќе бидат објавени заедно со фотографијата.
➡ Во мејлот треба да наведете и дека сте согласни да се објави фотографијата, доколку биде избрана.