Дете мечкар на Мери Бошкоска – ФОТОГРАФИЈА НА НЕДЕЛАТА

Дете мечкар на авторката Мери Бошкоска е изборот на „Нова Македонија“ за фотографија на неделата.
-Фотографијата е снимена на 20. Карневал „Прочка“ во Прилеп. Оваа маска е дел од традиционалната маска „Прилепски мечкари“ која претставува карневалски бренд на Прилеп. Мечкарите се претставници на касапскиот еснаф, а нивните маски се изработени од штавени кожи, животински заби, рогови и монистра – вели Бошкоска.
Утре ќе биде отпечатена на цела страница во печатеното издание на „Нова Македонија“.

Дете мечкар / Фото: Мери Бошкоска

📸 „Нова Македонија“ секоја недела избира фотографија на неделата 👇
📇 Фотографијата секој вторник, на цела страница, ќе се објавува во печатеното издание и на веб-страницата на „Нова Македонија“.
➡ Вашите авторски фотографии може да ги испраќате на [email protected]
➡ Насловот на мејлот треба да биде ЗА ФОТОГРАФИЈА НА НЕДЕЛАТА.
➡ Фотографијата треба да е со димензии 2.000 x 3.000 пиксели (ориентација портрет) и тешка до 3 мегабајти.
➡ Во мејлот треба да напишете име и презиме, наслов на фотографијата и краток опис, кои ќе бидат објавени заедно со фотографијата.
➡ Во мејлот треба да наведете и дека сте согласни да се објави фотографијата, доколку биде избрана.