Ознака: Мери Бошкоска

Дете мечкар на Мери Бошкоска – ФОТОГРАФИЈА НА НЕДЕЛАТА

Дете мечкар на авторката Мери Бошкоска е изборот на „Нова Македонија“ за фотографија на неделата. -Фотографијата е снимена на 20. Карневал „Прочка“ во Прилеп. Оваа...

Уметничката фотографија е возбудлива и креативна

Мери Бошкоска, фотографка Прилепчанката Мери Бошкоска, иако по професија е професорка и работи на Економскиот факултет во Прилеп, последните години е многу посветена на уметничката...