Ознака: Земјина

Кина ќе гради сателитска констелација во ниската Земјина орбита

Кина планира изградба на констелација од нискоорбитни Земјини сателити, а првото лансирање ќе се случи во септември, дознава „Глобал тајмс“ од Кинеската вселенска научна...