Ознака: заедницата

ЛГБТИ-заедницата „распната“ меѓу говорот на омраза и слободата на изразување

Приказната за говорот на омраза нема крај. Но што покажува праксата од работата на Комисијата за жалби при Советот за етика во медиумите (СЕММ)? Обидите...

Активни на фронтот и во логистиката

Десетици ЛГБТ-организации низ Украина се претворија во групи за хуманитарна помош, помагајќи им на раселените луѓе и обезбедувајќи храна, лекови и друга основна помош...

Политиката е таа што треба да го следи бизнисот, а не...

Дојдено е време за промена на досегашниот модел на економски развој. На земјава ѝ се потребни модерна реиндустријализација, структурна трансформација на извозот и намалување...