Ознака: топла

Дрвјата во топла и сува клима испуштаат двојно повеќе јаглерод...

Една неодамнешна студија, спроведена од научен тим од универзитетот „Пен Стејт“, САД, откри дека дождовните шуми, кои се сметаат за бели дробови на светот,...

Итни мерки во лето за мирна и топла зима

Македонската енергетска асоцијација (МЕА) при Стопанската комора на Македонија бара итна средба со Владата и со Регулаторната комисија за енергетика за да се обезбеди...