Ознака: Свињишта

Реновираната воденица во село Свињишта поторно ќе меле жито

Воденицата во село Свињишта за која пишувавме пред три месеци и која беше во исклучително лоша состојба, благодарение на средства обезбедени од Германија, за...

Последната воденица во селото Свињишта повторно ќе меле брашно

Иако селото е со малку жители и речиси без добиток, носталгичните староседелци ќе ѝ го вратат стариот сјај на својата воденица, една од малобројните...

Последната воденица во селото Свињишта повторно ќе меле брашно

Иако селото е со малку жители и речиси без добиток, носталгичните староседелци ќе ѝ го вратат стариот сјај на својата воденица, една од малобројните...

Санирано свлечиштето на патот до минералните извори во село Свињишта

Проблемите кои беа предизвикани од свлечиштето на патот кој водеше до минералните извори во село Свињишта конечно се надминати, свлечиштето е целосно санирано и...

Ќе се санира свлечиштето на патот до минералните извори во кичевското...

По десетина години конечно ќе биде решен проблемот со свлечиштето на патот кој води до изворите со минерална вода во селото Свињишта кичевско. Амбициозните...

Кичевци добија ветување дека ќе се санира свлечиштето низ Свињишта

Село Свињишта, Кичевско, познато по изворите со минерална вода, последниве шест години мака мачи со свлечиштето што се појави на патот низ селото и...