Ознака: Сванте Пабо

Швеѓанецот Сванте Пабо ја доби Нобеловата награда за медицина

Шведскиот генетичар Сванте Пабо е годинашниот добитник на Нобеловата награда за медицина за, како што се смета, пионерскиот потфат во користењето на древната ДНК...

Откритијата за изумрените хоминински геноми му донесоа „нобел“ на шведскиот генетичар...

Добитник на Нобеловата награда за медицина годинава е шведскиот генетичар Сванте Пабо, за откритија во областа на изумрените хоминински геноми и човечката еволуција. Со своето...