Ознака: Стамболов

Кои се атентаторите на Стефан Стамболов?

Убиството на Стефан Стамболов како реакција на бугарската хегемонија, задушувањето на македонизмот и киднапирањето на сонот на Македонците за своја македонска самостојност (4) Многубројна историска...