Ознака: Штрих

„Штрих“ започнува со книжевна едиција посветена на театарската уметност

Во рамките на 57. издание на МТФ „Војдан Чернодрински“ - Прилеп се одржa промоција на книгата „Две интерактивни драми“ од Милорад Павиќ во превод...

Најголем проблем на независниот театар е недостигот од простор

„Штрих“ - ново театарско здружение „Штрих“ е ново невладинo, непартиско и непрофитно здружение, формирано од професионални културни работници и независни уметници, за културно-уметнички и едукативни...