Ознака: Шлезискиот универзитет

Се чествуваат 35 години работа на Лекторатот по македонски јазик...

Започнува 11. Македонско-полска конференција во Катовице Со учество на триесет истакнати полски и македонски филолози истражувачи, на Шлезискиот универзитет во Катовице се одржува 11. Македонско-полска...