Ознака: приватни автобуски превозници

По два пропаднати огласа, сега има пријавени приватни превозници за вршење...

По два пропаднати огласа за приватни превозници во Град Скопје, овој пат има пријавени. Ова го потврди и скопската градоначалничка Данела Арсовска. Таа не...

Приватните автобуски превозници очекуваат да почнат со работа на почеток на...

Новиот јавен повик за приватните автобуски превозници денеска е објавен на официјалната страница на Град Скопје. Тие најавија дека ќе учествуваат на повикот со...

Град Скопје ќе распише нов повик за приватните автобуски превозници, но...

Градот Скопје информира дека ќе распише нов повик за вклучување на приватните автобуски превозници во јавниот превоз во главниот град, но нагласува дека „Слобода...

Приватните автобуски превозници примени на средба во Град Скопје

Приватните автобуски превозници примени се на средба во Град Скопје откако вчера најавија дека добиле покана за средба од Градот за денеска во 9...

Државата нема никакви ингеренции за јавниот превоз, вели премиерот додека приватните...

Државата нема никакви ингеренции во делот на јавниот превоз во Скопје или во кој било друг град во државата, истакна денеска премиерот Димитар Ковачевски...

Состанокот со превозниците не значи и преземање на надлежностите на Град...

Состанок со приватните превозници ќе има, но откако ќе ги добиеме податоците од Управата за јавни приходи за параметрите за кои имаше јавна дискусија...

Не функционираме со уцени, повикот за приватните превозници е чесен, истакна...

Приватните превозници имаа средба во Град Скопје, но ние не функционираме со уцени и притисоци, вели градоначалничката на Скопје, Данела Арсовска. Во интервју за телевизија...

Прво деблокада, па потоа средба – премиерот изрази подготвеност да разговара...

Премиерот Димитар Ковачевски денеска изјави дека ќе го прифати барањето на приватните автобуски превозници од Скопје за средба, но откако ќе се создадат услови...

Приватните превозници бараат средба со премиерот, Владата против одземање на ингеренциите...

Приватните автобуски превозници, кои протестираат со блокада на булеварот „Илинден“ во Скопје, откако не добија одговор на барањето за средба со скопската градоначалничка Данела...

Не е работа на Владата да го решава проблемот со превозниците,...

Решавање на дневни, менаџерски проблеми, како што е овој со превозниците, тоа не е работа на Владата, тоа треба што поскоро да го реши...