Ознака: пренамена за Украина

Земјите на ЕУ усвоија план за користење замрзнати руски средства за...

Земјите на ЕУ формално усвоија план за искористување на неочекуваните пари од средствата на руската централна банка замрзнати во ЕУ за одбрана на Украина...