Ознака: Петар Денчев

Македонска турнеја на бугарскиот писател Петар Денчев

Книгата „Малиот Бог на земјотресот“ на Денчев, која ќе биде промовирана во три града, претставува прекрасна приказна што проникнува во скриените односи на животот Во...

Бугарскиот писател Петар Денчев го претставува преводот на „Малиот бог на...

Бугарскиот писател Петар Денчев ќе гостува во Струмица, Скопје и во Куманово со цел да го претстави преводот на своето дело „Малиот бог на...

Пишувањето е најцивилизираниот начин да интервенираме на светот

Петар Денчев, бугарски писател Петар Денчев, бугарски писател и театарски режисер (1986 г.), во 2010 година дипломирал режија на НАТФИЗ „Крсто Сарафов“. Дебитира со раскази...