Ознака: Павлос Маринакис

Маринакис: Договорот од Преспа не влезе на предизборната агенда со одлука...

Договорот од Преспа не влезе во предизборната агенда со одлука на Владата, туку поради тоа што Владата мораше да реагира за она што беше...

Маринакис: Во овој момент не сме до точка да ставиме вето,...

Потребата да се почитува Договорот од Преспа како меѓународна обврска на двете земји, но и ставот дека Грција има континуитет и мора да го...