Ознака: Орхан Муртезани

МЕПСО в година ќе инвестира 16 милиони евра во преносната мрежа

Електропреносниот систем оператор МЕПСО во 2022 година реализира 42,48 отсто од генералниот инвестициски план, што е двојно повеќе од процентот на реализација на инвестициите...

Блокирани сметките на фирмите кои му должат на МЕПСО, нивните приливи...

Сметките на сите компании кои имаат долг кон АД МЕПСО се блокирани, а приливите кои легнуваат на нивните сметки автоматски доаѓаат во АД МЕПСО,...