Ознака: нуклерна катастрофа

Чернобил во виорот на војната ја одбележува годишнината од нуклеарната катастрофа

Денеска се навршуваат 36 години од несреќата во Чернобил во Украина. На денешен ден во 1986 година експлодира четвртиот реактор на тогашната советска нуклеарна...