Ознака: метаболен синдром

Улогата на статините во третман на метаболен синдром

Автор: Прим. д-р Златко Савоски, интернист Метаболен синдром претставува низа на метаболни абнормалности, за кои се смета дека го зголемуваат ризикот од кардиоваскуларни заболувања и...