Ознака: МакеДокс

Почнува „Македокс“ со фокус на Данска

Фестивалот на креативен документарен филм „Македокс“ се отвора со данскиот филм „Танцувајќи ја Пина“, вечерва, во 21 часот, во „Куршумли-ан“. Оваа година по 14-ти пат...

„Македокс“ почна со обуката на млади

Здружението за промоција на документаристика „Македокс“ почна со обуката на петтата генерација „Докуникулци“, кои се дел од работилницата за креативен документарен филм. Првата сесија...

Почна програмата „Зимскиот Македокс“

Фестивалот на креативен документарен филм „Македокс“ почна со програмата „Зимски Македокс“, со која онлајн се прикажуваат победниците на фестивалите на четири основачи на документарната...

Следува втората етапа на Патувачкото кино

По завршувањето на 13. издание на фестивалот на креативен документарен филм „Македокс“ следува втората етапа на Патувачкото кино, кое ќе се одржи од 12...

Норвешкиот „Затемнување“ најдобар на „Македокс“

Фестивалот на документарен филм „Македокс“ ги додели петте награди „кромид“, а во комисиите за наградите членуваа 15 интернационални професионалци од документарниот свет. Наградата „кромид“...

Патувачко кино на „Македокс“

Патувачкото кино на фестивалот „Македокс“ почнува со проекции на 18 јули во Пиперево, на 19 јули во Вељуса, на 21 јули во Моноспитово, на...

Патувачкото кино на „МакеДокс“ го почнува своето тринаесетто патување

Пристигна оној дел од годината посветен на најубавите, безгрижни летни распусти кај баба на село. Ќе го натовариме нашето магаренце со приказни и ќе...