Ознака: лутина

Зелените од лутина поцрвенија

Не е лесно да се биде дел од Зелената партија, особено во Германија во изминатиот период, пишуваат Ханс фон дер Бурхард, Габриел Риналди и...

Разводот остава потрајни последици кај девојчињата отколку кај машките деца

Во случај на развод, со сите проблеми околу старателството, посетите и одгледувањето, децата вообичаено се главната грижа на родителите. Според психолозите, разводот може да...

На телефонот „Ало Бушавко“ децата најчесто пријавувале вознемиреност, лутина, врсничко насилство

Mенталното здравје е најзастапениот проблем со кој биле засегнати децата и младите, укажуваат наодите од работата на имот на „Ало Бушавко“ телефонот за деца...