Ознака: логопед

Кога е вистинско време за логопед

Според искуствата на логопедите, доколку детето не прозбори до својата втора година, треба да се побараат стручно логопедско мислење, совет и инструкции за понатаму. На...

Сè повеќе деца со говорни проблеми: Кога е вистинско време за...

Според искуствата на логопедите, доколку детето не прозбори до својата 2-ра година, треба да се побара стручно логопедско мислење, совет и инструкции за понатаму. На...

Децата сè потешко прозборуваат: Како да ги стимулираме и кога да...

Едно е сигурно, а тоа е дека бројот на деца кои доцнат со проговорување, односно доцнат во развојот, од ден на ден станува се...