Ознака: Иван Антоновски

Книга – скапоцен влог во македонската книжевна и културна историја

По повод 100 години од раѓањето на Ацо Шопов По повод 100 години од раѓањето на македонскиот класик Ацо Шопов, издавачката куќа „Дијалог“ ја објави...

Избор од поетското творештво на Иван Антоновски објавен во Србија

Издавачката куќа „Граматик“ од Белград објави избор од поетското творештво на Иван Антоновски, под наслов „Обиди за (пре)создавање песна“. Песните од изборот, поделени во...

Иван Антоновски: Зарем примерот и влогот на Конески не ни се...

ДА ГО НЕГУВАМЕ МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК „Ние сме обично готови да примиме без многу мислење дека нашиот јазик си е сиромашен. Што да се прави –...