Ознака: Интернационалната олимпијада по информатика

Еден сребрен и два бронзени медали за историски успех на Македонија...

На 34-тата Интернационална олимпијада по информатика (ИОИ 2022), која од 7-ми до 15-ти август се одржува во Јогјакарта, Индонезија, македонскиот тим средношколци го постигнаа...