Ознака: фолк-фест

В недела ќе прозвучат рефрените на „Фолк-фест Валандово 2022“

Тресет и петтото јубилејно издание на фестивалот на новосоздадени македонски народни песни „Фолк-фест Валандово 2022“ ќе се одржи в недела. На натпреварувачката вечер ќе...

Вечерва по шести пат ќе одекнат песните на „Прилеп...

По пауза од неколку години, вечерва, во салата на културниот дом „Марко Цепенков“ во градот под Марковите кули, ќе се одржи шестото издание на...

„Прилеп фолк-фест“ на 26 мај

Шестото издание на фестивалот на авторска народна музика „Прилеп фолк-фест 2022“ ќе се одржи на 26 мај, во домот на културата „Марко Цепенков“, во...