Ознака: Дождовница

Дождовницата не е за пиење никаде во светот

Едно од најновите истражувања покажа дека дождовницата во речиси секој дел од светот содржи опасни количества постојани хемикалии. Супстанциите перфлуороалкил и полифлуороалкил припаѓаат на...