Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 26063)

Хранлива мешавина за вашите растенија

Домување Растенијата не само што го збогатуваат нашиот воздух со кислород туку некои видови растенија во саксии го прочистуваат од токсични соединенија и ги елиминираат...

Камила е четвртиот член на монархијата што се повлекува ...

Како што пишува „Тајмс“, Камила од 11 март ќе направи мала пауза од кралските обврски и ќе отсуствува цела недела. Се претпоставува дека тоа...

ТВ-серија за Хари Потер планирана за 2026 година

ТВ-серијата за славниот лик Хари Потер, која би требало да се појави во 2026 година, ќе има седум сезони, а секоја сезона ќе адаптира...

Храна за подобрување на плодноста

Женско здравје Неплодноста може да биде предизвикана од машки и од женски фактори и тие се застапени речиси еднакво, 30-40 проценти. Машките фактори најчесто се...

Во пресрет на изборите во ЕУ и во трка по гласачи,...

И администрацијата на ЕУ, како и секоја друга администрација... Единствената работа што ѝ е во фокусот е да добие уште еден мандат! И тоа...

Увежбување потрага и уништување некој нов „Црвен октомври“

Во тек е најголемата и најкомплексна вежба на подморници во Медитеранот, на која се обучуваат, демонстрираат и усовршуваат сојузничките способности во овој посебен вид...

„Чичко Сем“ се преуредува заради поголема ефикасност

Вашингтон внимателно менаџира со сите специјализирани воени области и служби што би можеле да се реорганизираат и ги истражува и имплементира сите алатки за...

Бугарија на тапет за 203 истраги за злоупотреба на 900 милиони...

Обвинителството на ЕУ го презентираше извештајот за своите активности минатата година Обвинителството на ЕУ деновиве го презентираше извештајот за своите активности минатата година, во кој...

Зошто и како паѓа довербата на Западен Балкан за проширување на...

„Јуроп рајт нау“ во својата анализа на темата „Проширување на ЕУ со земјите од Западен Балкан“ постави исклучително интересни прашања, при што во заклучоците...

Помалку документи и процедури, повеќе шанси за вработување

Граѓаните на Србија, Македонија и на Албанија, кои сакаат да се вработат во некоја од членките на Отворен Балкан или веќе нашле работодавач, треба...