Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25929)

Дерматолог ги посочи грешките при нанесувањето дезодоранс

Медицински совет Повеќето луѓе нанесуваат дезодоранс наутро, а дерматологот д-р Шари Липнер вели дека тоа е погрешно. Таа мисли дека треба да се става навечер. -...

Како успеаја индиските парфимери да го „фатат“ мирисот на дождот

Со векови индиските парфимери го маѓепсуваа светот на мирисите со нивниот уникатен пристап кон оваа уметност. Во малиот град Канауџ, кој се наоѓа во...

Скопје го остварува сонот да биде европска престолнина на културата

Град Скопје во 2014 година првпат ја најави идејата за кандидатура за титулата европска престолнина на културата како дел од заложбите за европска интеграција...

Навики за појадок што го уништуваат вашето тело

Начинот на кој го започнувате утрото е многу важен. Некои луѓе многу размислуваат за тоа што ќе јадат и пијат веднаш штом ќе се...

Нема ниту зебри ниту пешачки премини

До редакцијата на „Нова Македонија“ пристигнаа забелешки за необележаните пешачки премини во Чаир и Бутел, и тоа на локации што се доста фреквентни и...

Парафискалните давачки не се мала пречка за пазарната економија

„Скриените давачки“ треба да се сведат на минимум по сите основи, особено за посреднички тарифи, како при заверување така и при извршување. Во никој...

Узурпирањето јавни површини – прв од низата прекршоци со дрвата за...

Голем дел граѓани што користат печки на дрва веќе почнаа со набавката, а со тоа почнаа и традиционалните проблеми за нивните соседи. Во секоја...

Вонредни правила за шенген-државите при влез на мигрантите

Меѓу предлозите за измените на правилата на работењето на граничното управување и постапување на земјите од шенген-зоната е и правилото „доколку постојат оправдани причини...

Тренерите ќе можат да бараат два челенџа во Евролигата?

КОШАРКА Наместо еден, тренерите на екипите од кошаркарската Евролига во сезоната 2023/2024 ќе имаат право на два т.н. челенџа (барање за проверка на судиска одлука)...

Советот на Европа како да го губи приматот на организација што...

Извештајот на ЕКРИ за Македонија предизвика реакции во македонската јавност поради едностраниот пристап, без согледување на принципот на реципроцитет кога станува збор за почитувањето...