Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25927)

Довербата што ни беше укажана со ЕП ја оправдавме целосно

Од пласманот што го постигнавме секако дека сум задоволен, оти тој е и најголемиот успех во нашата машка репрезентативна одбојка. И конечниот распоред на...

Процесот на формирање на јавното мислење преку медиумите стокмен по теркот...

Земјите во развој се изложени на нова медиумска реалност, промовирана од западните центри на глобално влијание. Имено, суштината на тоа е „секоја информација што...

Зошто Дурацовски

Кон изложбата „Ветар Параклет“ на Димитрие Дурацовски Рецензија Една мала бела слика стои прикачена на ѕидот во еден од халветите на „Чифте-амамот“, но од она што...

Драги

Преводот е многу важен за развојот на современиот македонски јазик, а со тоа и неговите можности за примање врвни дела од светската книжевност. Но...

Зошто Богородица плаче најмногу во Македонија

Пак сум збунет уште со насловот на денешнава колумна, драг читателу. Но знаеш дека без клучот на парадоксот и аналогијата поетот не тргнува на...

Економијата не е тема што може да чека до бесконечност

Декларацијата за општествен консензус за економски реформи во наредните десет години е најдобрата почетна точка за промените, а договорот за соработка меѓу приватниот и...