Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25927)

Улогата и значењето на највозрасните се препознаени и признаени во целиот...

Во европски и во светски рамки, улогата и значењето на пензионерите се одамна препознаени и признаени и тие таму уживаат големи права, добиваат врвна...

Месечна претплата за сите корисници на Твитер

Сопственикот на социјалната мрежа X, позната како Твитер, Илон Маск, изјави дека планира да воведе претплата за користење на X за сите корисници, со...

Храна што треба да ја исфрлите по 40-та година

Здрава храна Една од важните пресвртници во животот е сигурно јубилејниот 40-ти роденден. Покрај многубројните промени, нутриционистите советуваат промена и на начинот на исхрана, бидејќи...

НАСА почна поотворено да зборува за вонземјаните

Американската вселенска агенција (НАСА) организираше прес-конференција на која за првпат поотворено се разговараше за можното постоење на вонземски живот. Во презентацијата на извештајот од...

Зошто Јапонците се најздрава нација во светот?

Во јапонската култура е нормално да станувате рано и да го започнувате денот со чај и вежбање, а поради тоа тие се една од...

Балканските фрустрации потекнуваат од Брисел

Лидерите од Западен Балкан се сè пофрустрирани поради тоа што Украина добива неоснован преференцијален статус за европско интегрирање, односно за почеток на преговори со...

Од работата на работната група формирана од Владата

Со решение на Владата е формирана Работна група за разгледување предлози за прашањето за најниската пензија и пакет мерки за помош и поддршка на...

И иако „реалокацијата не е ребаланс“, капиталните инвестиции „ад акта“

Министерот за финансии Фатмир Бесими вели дека ова се прави во интерес на граѓаните, дека не станува збор за ребаланс, туку за реалокација, зашто...

Летот и лавиринтот – ерос и танатос во служба на чудото...

Иако во последниве шеесетина години птиците се многу збунети, се чини дека и покрај сите дронови, падобрани, суперсонични авиони и вселенски бродови, тие сѐ...

Ерис ги полни ординациите во Србија, во Македонија го игнорираме

Иако ковид-19 остана цело време меѓу нас со новите соеви, во Македонија веќе одамна оваа тема не е дел од тежишниот јавен интерес. Надлежните освен...