Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25830)

Силен отпор на Македонија кон светскиот првак

Македонскиот првак Младен Донковски со 694 соборени кегли постави личен рекорд и втор најдобар македонски резултат на светските првенства КУГЛАЊЕ - СВЕТСКО ПРВЕНСТВО Македонската женска и...

Двојни стандарди за (не)почитувањето на законите во Македонија

Иако судскиот процес за истакнувањето на знамето со сонцето од Кутлеш сѐ уште не е формално започнат, многу нешта имплицираат на недоследности и нееднакви...

Просветителската порака на рамноапостолите, светите Кирил и Методиј

Најстариот син Методиј (околу 810) и најмладиот син Константин/Кирил (826/827) се две од седумте деца на таткото Лав, помошникот на воениот командант на солунската...

Да не ја заборавиме пандемијата

Бидејќи експертите за јавно здравје и меѓународните организации повеќе не сметаат дека ковид-19 претставува непосредна глобална закана, пандемијата веќе почна да изгледа како бледо...