Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25734)

И галоп и кас по скопските улици

Градот е ненадлежен, „Комунална хигиена“ е одговорна само за мрши, додека, пак, „Лајка“ е за бездомни кучиња. Од Агенцијата за храна и ветеринарство не...

Четириножни неканети гости го запоседнаа Широк сокак

Кучиња скитници организирано се носат од околните села во Битолско и се пуштаат во Битола Кога станува збор за (не)решавањето на проблемот со кучињата скитници...

Дали фузијата на компатибилни институции ќе значи суштински реформски исчекор

По критиките за неефикасната јавна администрација, кои доаѓаат во континуитет од бизнис-заедницата и од Европската Унија, власта се обидува да одговори со нови чекори,...

Незаборав што боли, но ги осветлува минатото и иднината

Денеска, во рамките на Меѓународниот ден на сеќавањето на холокаустот, светот им оддава почит на милионите луѓе што ги изгубија своите животи во логорите...

Третпат во низа исти двојки во полуфинале

Франција - Шведска и Шпанија - Данска се полуфиналните двојки за денеска на СП 2023, како што беше и на СП 2011 и 2021...

Шифрин незапирливо ита кон рекордот на Стенмарк

Американската скијачка неделава ја надмина сонародничката Вон и со новиот триумф во Кронплац има вкупно 84 триумфи во Светскиот куп, два помалку од вкупниот...

Јатото се зголеми, амбициите пораснаа, зошто развојната динамика спласна?

Три години од членството во НАТО: Што доби Македонија, а што Алијансата од нас Сѐ уште е помал бројот на годините што Македонија ги има...

Сами да си ја заработиме европската перспектива

Можеби актуелната раздвиженост на западните дипломати во регионот и на активностите на некои држави од ЕУ е во насока да се потисне „апетитот за...

Попривлечни Лига на нации и квалификации за ЕП и за СП

Во Лигата на нации ќе има четврт-финале за најдобрите од Лигата А, како и плејоф за промоција/испаѓање за лигите А, Б и Ц. Во...

Европа од нашите соништа

Ние како нација сме целосно непотребно опседнати со сето она што ќе дојде како изјава или информација од бугарска страна. Па, така, со динамика...