Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25734)

Каде е националното достоинство?

Државата е и морално и правно должна да води сметка за достоинството на своите граѓани, да го чува нивното достоинство и дома и надвор...

Европскиот патриотизам – нихилистичка визија на политичката македонска инфериорност

Повикувањето на некаков наднационален патриотизам вообичаено се случува кога не си ја сакаш сопствената држава. И кога немаш поим дека само два отсто од...