Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25690)

СП со најмногу изненадувања во групната фаза откако играат по 32...

Светското првенство годинава имаше повеќе изненадувања во групната фаза од кое било од другите шест светски првенства со 32 репрезентации, соборувајќи го претходниот рекорд...

Политичка недоследност – граѓанска конфузија

Доследните или т.н. конзистентни политички ставови кај политичарите се клучот во демократските општества, каде што врз основа на тие ставови секој човек точно знае...

Quid est veritas?

Бугарските релативисти во историската комисија се обидуваат да ја видоизменат реалноста со лаги, надевајќи се дека на тој начин ќе ја постигнат својата цел...

Елементарно, драг мој Вотсон!

Фразата „тоа е елементарно, драг мој Вотсон“ му се припишува на ликот на познатиот детектив Шерлок Холмс, иако само во неговите филмски изданија (не...