Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25641)

Печурките се богати со витамин Д

Печурките се многу корисни бидејќи позитивно влијаат на здравјето поради нивната хранлива вредност. - Печурките се богати со витамин Д, кој е исклучително корисен. Недостигот...

Охридско Езеро порибено со подмладок пастрмка

Албанија Подготвил: Mарјан Велевски Во водите на Охридско Езеро, на албанска страна, годинава се пуштени 1,7 милион парчиња подмладок охридска пастрмка - коран. Неколкуте акции на...

Тривиќ обвинува за изборна кражба, Додик ги напаѓа амбасадорите

Босна и Херцеговина Подготвил: Mарјан Велевски Партијата за демократски напредок (ПДП) не се откажува од тврдењето дека кандидатката на опозицијата за претседател на Република Српска, Јелена...

Татковината најдобро се брани со обучени граѓани

Неколку мислења на поранешни високи воени лица за воведувањето задолжителен воен рок Според поранешните високи воени старешини со кои се консултиравме, воведувањето на системот на...

Што е приоритет за Македонија?

Владата и претседателот на државата поделени за итноста за уставните измени Додека Владата и натаму продолжува да инсистира на итни уставни измени и отворање на...

Бугарија не нуди европски теми за разговор

СОФИЈА ЗАГЛАВЕНА ВО МИНАТОТО, МАКЕДОНИЈА СО ПОГЛЕД КОН ИДНИНАТА Сите досегашни сигнали, пораки и изјави што доаѓаат од Софија укажуваат дека Бугарија ја користи историјата...

Поглед кон десно поради сеопшто незадоволство од „либералните демократии“

Што стои зад подемот на десницата во Европа Веќе станува реалност дека десницата видно расте речиси петнаесет години, од глобалната економска криза, преку периодот на...

За триглавата инфлација треба остар антиинфлаторен меч

За да се обезбедат стопанството и граѓаните, итна е потребата од решителни проактивни повеќеслојни мерки Трет чекор, но не најмалку важен, се инвестициите во енергетската...

Трибунот Толстој (4)

Антиупатства за лична употреба Ако се следи пак како, по неговата прва париска посета, тече заемниот однос со Тургењев, кој вообичаено патува низ Европа, ќе...

Почна 17. издание на АКТО

Седумнаесеттото издание на АКТО - фестивал за современи уметности, ќе се одвива во наредните три месеци, под тематиката „Современи (не)демократии: грижата и заедничките простори“,...