Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25641)

Песната „Послушајте патриоти“ е посветена на измачувањето на Александар Карѓуле Охридски...

Александар Донски Речиси нема кој во Македонија и дијаспората не ја знае македонската народна песна „Послушајте патриоти“. Верувам дека поголемиот број недоволно упатени луѓе претпоставуваат...

Со дозвола на Владата, царот Борис Трети ја освојува Македонија

Според прифатениот и речиси подзаборавен протокол, нашата држава гарантира за слободно остварување на правата на Бугарите во Република Северна Македонија, за слободно изразување, заштита...