Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25629)

Како Леонардо да Винчи ја сфаќал убавината на анатомијата

Белешките на Леонардо да Винчи за човечката анатомија останале во голема мера заборавени до средината на 18 век, кога на нив наиде шкотски анатом....

Да го спасиме Личеноски од налетот на колективниот заборав

Со разоткривање на делата на македонските уметници повторно ги осознаваме нивната уметничка големина и нивните индивидуални стилови што ја збогатуваат нашата културна ризница. Тие...

„Нераскажани приказни“ се гробишта на моите нефилмувани филмови

Фестивалот „Про-за Балкан“, чиј гостин е режисерот Рајко Грлиќ, ќе биде затворен вечерва во Кинотеката на Македонија, со проекција на неговиот култен филм „Караула“....

Не сакаме или не разбираме

Апсолутно зачудува фактот како може да планирате вработување лица што не се во земјата или работат надвор од земјава. Значи, планирањата се од население...

ВЕБ-КОМЕНТАРИ

Нема политичка независност без енергетска независност Марјан Мане Спасовски - Колку што украдоа бандитиве, можеше да изградиме капацитети за на пола Европа да ѝ продаваме...