Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25503)

Бањата е најлошо место за чување на шминката

Нега и убавина Според стручњаците, бањата е најлошо место за чување на шминката, бидејќи поради брзото загревање и ладење може од темел да им ја...

Популарното видео „Кофин денс“ продадено за милион долари

Видеото од носачите на ковчези од Гана, кое во 2015 година масовно се прошири на социјалните мрежи и е познато како „Кофин денс“, беше...

Една од најстарите згради во Венеција првпат отворена за јавноста

„Прокурати веки“ на плоштадот „Свети Марко“ е една од најпознатите згради во Венеција и беше отворена за јавноста првпат во историјата. Познато е дека...

Научниците ги подмладија клетките на кожата кај жена

Проф. Реик истакна дека истражувањето е во рана фаза и дека има неколку научни проблеми што треба да се надминат пред да се пресели...

Во Тајланд сфатив дека мојот дотогашен живот бил црно-бел

Филип Велковски, уметник Филип Велковски (1988 г.) е визуелен уметник. Дипломирал на Факултетот за ликовна уметност (2011) на отсекот сликарство со насока графички дизајн, продолжува...

Електронска царина и редица нови проекти

Царинската управа неодамна одбележи 30 години од своето формирање. По тој повод, за досегашните резултати во работењето, како и за идните планови поразговараме со...

Инфлацијата чекори кон двоцифрен резултат

Економските аналитичари предупредуваат дека претстои период кога, поради очигледните причини, со право ќе можеме да очекуваме натамошно зголемување на стапката на инфлација, што ќе...

Успешна балканска наркохајка

Невообичаено совпаѓање на две големи полициски хајки против наркобосови во Србија и во Хрватска. Во Србија е уапсен Дарко Шариќ, заедно со адвокати и...

Јане Сандански – најфанатичен приврзаник на македонските идеали

„Да живееш значи да се бориш: робот за слободата, а слободниот - за совршенството“, Јане Сандански По повод 107-годишнината од смртта на великиот македонски водач На...

Хрватските весници на автентичен начин пишуваат за македонската кауза

Во архивите на балканските држави постојат голем број документи и историски извори што објективно ја презентираат македонската историја. Во архивите на Република Хрватска се...