Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25420)

Традицијата и обичаите не се забораваат

Божиќ е празник на семејството, љубовта, делењето, човечкото во човекот. Колку е поголемо срцето, толку е потопло. За Божиќ и пред Божиќ, каде и...

Ериксен: Мојата цел е да играм на Светското првенство во Катар

Тоа беше мојот начин на размислување цело време. Тоа е цел, сон, дали ќе бидам избран е друга работа. Но мојот сон е да...

Винишиус Жуниор е најскапиот фудбалер на светот

Вредностите на фудбалерите се пресметани со користење ексклузивен економетриски пристап развиен од истражувачкиот тим ЦИЕС, со повеќе варијабли во врска со играчите (должината на...

Заедништво, спокој, истрајност, надеж…

Божиќните празници нека испратат порака на заедништво и обединување. Огнот на сплотувањето и спокојот да ги огрее сите, зашто само сплотени и единствени можеме...

Покрај СП, можно е и ЕП на две години

ЕП, исто така, може да се одржува на две години. Во Европа има отпор затоа што таму секоја недела има „светско првенство“ во лигите...

Мојсеј и Десетте Божји заповеди

Библиска приказна за човек од земја со душа (1) Време на наобразба - завршив гимназија и завршив Правен факултет. Во професијата станав делител на правдата...

Слово за словата на архиепископот Стефан

Неодамна, во една угодна пригода во друштво со негови пријатели, Неговото блаженство архиепископот охридски и македонски и на Прва Јустинијанa, господин господин Стефан, митрополит...

Карваните си врват, карванџиите си тераат бизнис

Мигрантите не само што продолжија нелегално да транзитираат по должината на балканската маршрута туку, во меѓувреме, толку ја разгранија што го доведоа до апсурд...

Две илјади дваесет и втора – има ли причини за...

Но како што надежта е една од неопходните состојки на животот, новата година бара нов почеток, нов агол, пооптимистички поглед. И можат да се...

Како да го однесеме спортот на повисоко ниво

Од големо значење е да го подигнеме организациски и функционално спортот на едно повисоко ниво, односно да се направи јасна и цврста конекција помеѓу нашиот...