Ознака: Давков

Благој Давков: Човекот што двапати беше обесен од бугарските фашистички окупатори

Оваа 2023 година се навршуваат точно 80 години од многу значајни настани, процеси што се круцијални за македонската државност, а се одбележуваат некако стихијно,...